Manifest

Manifest selvatà per la celebració de la consulta sobre la independència de Catalunya

Tot i les reiterades declaracions de les Nacions Unides defensant el dret a l’autodeterminació dels pobles, aquest és un dret que als catalans ens ha estat sistemàticament negat. Afegida a la legitimitat d’aquesta reclamació, la limitació amb què aquests darrers anys ha topat la via estatutària ha fet reaparèixer, i amb urgència, la necessitat d’exercir aquest dret. Arran de la consulta popular celebrada a Arenys de Munt el passat 13 de setembre, que va obtenir un gran ressò i va obrir expectatives arreu de Catalunya, es va formar La Coordinadora per la consulta sobre la independència per a la celebració de consultes per exercir el dret de Catalunya a l’autodeterminació.

A La Selva del Camp, un grup de persones a títol individual, implicades en diferents aspectes de la vida associativa del poble (la cultura, el lleure, la política...) redactem aquest manifest amb l’objectiu d’engegar un procés participatiu al nostre poble que avanci en el reconeixement i la pràctica d’aquest dret.

A diferència de la legislació vigent, que relega aquestes consultes a un estat ‘no vinculant’, nosaltres creiem fermament que sempre és vinculant el fet de consultar democràticament la nostra voluntat. Amb aquest convenciment hem decidit coordinar-nos amb La Coordinadora per la consulta sobre la independència per fer servir el protocol organitzatiu assumint la data que es proposi per plantejar la següent pregunta:

Està vostè d’acord que la nació catalana esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?

Des de la Coordinadora de La Selva decideix! és precisament això el que volem aconseguir: senzillament tenir el dret a decidir com volem que sigui el nostre país.

Comencem a decidir per a començar a caminar.

Estem convençuts que aquesta consulta rep el recolzament de la majoria dels selvatans i selvatanes, i a la vegada creiem que no admet plantejaments partidistes o interessats. És per això que convoquem a participar en la seva organització tant a persones particulars com a representants d’entitats i càrrecs electes de formacions polítiques a l’Ajuntament, que és, en definitiva, la nostra més immediata representació institucional.

La Selva del Camp, 01 de Febrer de 2010.